Weekmenu week 21

Maandag Bami met broccoli en kip
Vandaag een makkelijk recept om de week mee te beginnen, van een receptenkaartje van de Lidl. Iedereen is bij ons dol op bami en deze variant met kip en broccoli viel ook in de smaak. Het oorspronkelijke recept is met garnalen, maar ik had voor nu kipdijfilet gebruikt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Brood en dipjes “on the beach”
Het heerlijke weer vraagt erom om erop uit te gaan. Aangezien de meiden vandaag een overblijffeest hadden en daar bleven eten, besloten we met Ferran neer te strijken bij een recreatieplasje. Danjo had lekkere dingen gekocht. We hadden Turks brood met verschillende dipjes, zoals baba ganoush en pompoenworteldip van Maza, aioli, gehaktballetjes van de vers afdeling van AH, olijfjes en kaasjes. Erbij had Danjo een lekker zomers drankje gemaakt, tinto verano.

Woensdag Wraps met gehakt en groenten
Zaterdag hadden we het feestje van mijn moeder bij ons gevierd en daar hadden we nog wat restjes van over, waaronder avocado’s en wraps. We besloten daarom wraps met gehakt, rauwkost, geraspte kaas, salsa, crème- fraîche en guacamole. Altijd lekker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Bbq met gemarineerd buikspek, schouderkarbonades, mais, geroosterde tomaten en worteltjes
Vandaag was het Hemelvaart en hebben we een heerlijke dag gehad. We zijn in de ochtend een stuk gaan fietsen en dat was de eerste fietstocht van de meiden op hun eigen fiets. Ze hebben maar liefst 22 km gefietst. Eenmaal thuis konden ze lekker afkoelen in het zwembadje, terwijl ik alles voorbereidde voor de barbecue. Ik haalde wat receptjes uit mijn boek Outdoor cooking, ideaal voor de zomer met leuke nieuwe receptjes voor groenten op de bbq. Erbij stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter en we hebben heerlijk gegeten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Sushi
Vandaag hebben we in de ochtend een fotoshoot gedaan voor het nageslacht en daarna vakantie gevierd in onze eigen tuin, heerlijk dit weer. Daar paste koken even niet in, dus we hebben lekker sushi gehaald op onze vaste adresje Suki, voor mij zoals altijd de dragon vulcano roll met gefrituurde garnaal, groene asperge en geflambeerde mayonaise, en Emilia nigiri met zalm. Danjo had een inside out sushi mix die erg lekker was met tonijn met roomkaas, een gewone california en ook dragon vulcano roll. Ferran en Phaedra gaven de voorkeur aan de Mac, dus Danjo is daar met Phae nog even heen gefietst.

Zaterdag Uit eten
Vandaag zijn we uit eten geweest met vrienden van ons bij Wine & Dine in Oegstgeest. Cindy had daar een groupon voor geregeld, wat inhield dat we een 5-gangen diner kregen. Het was lekker, maar ook niet super bijzonder. Vooraf hadden we gerookte zalm met een wakame salade, daarna een gazpacho, hierna een pasta riso met gebakken mul en een saus van langoustines, als hoofdgerecht kregen we diamanthaas en als dessert een kokosgebakje met ijs.

Zondag Zoete aardappelpuree met roerbakgroenten, courgette met Parmezaan uit de oven en varkensfiletlapjes met blauwe aderkaas
Vandaag weer een dagje waarbij we restjes van de verjaardag van mijn moeder gebruikten, namelijk zoete aardappel. Ik maakte daarmee zoete aardappelpuree met een klontje boter, deed daarop wat roerbakgroenten met daarbij een varkensfiletlapje met blauwe aderkaas en wat gegrilde courgette met Parmezaan erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA