Chilikip met skordalia (knoflookpuree) van Bill Granger

Dit recept is uit het boek ‘Easy’ en easy was het. Ik had al eerder skordalia gemaakt en dat beviel niet zo goed, maar deze was minder vet en erg lekker. Een simpel en lekker gerecht voor doordeweeks. Ik heb er broccoli bij gegeten.

Ingrediënten:
4 personen
1 rode chilipeper, overlangs doormidden gesneden, in halve ringetjes
1 theel. gedroogde chilivlokken
1 teen knoflook, fijngehakt
4 eetl. olijfolie
1 1/2 kg kippenbouten
een handvol erwtenscheuten of waterkers
Skordalia
1 kg bloemig kokende aardappelen, geschild, in flinke stukken
2 eetl. olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1,6 dl zure room
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Roer in een kom de verse chilipeper met chilivlokken, knoflook en olie door elkaar. Maak diepe kerven in de kippenbouten en wrijf de marinade over het vel en in de inkepingen. Leg ze in een braadslee of ovenschaal, dek deze af met plasticfolie en zet de kip minstens 30 minuten in de koelkast.
Verhit de oven tot 200 graden. Braad de kippenbouten in 45-50 minuten rondom goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat ze op een warme plek 10-15 minuten rusten. Dien ze op met de skordalia, doperwtenscheuten en een partje citroen.
Skordalia:
Doe de aardappelen in een grote pan en voeg koud water toe. Breng ze op hoog vuur aan de kook en laat ze in 20 minuten gaar worden; steek een spies in een aardappel, dat moet gemakkelijk gaan. Giet de aardappelen af en zet de pan weer op laag vuur om ze een minuut droog te laten stomen. Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn, roer er de olijfolie, knoflook en zure room door. Breng de puree op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper en klop hem mooi glad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA