Citroenpuddinkjes van Bill Granger

Dit recept komt uit het boek ‘Relax’ van Bill Granger en vormt samen met een salade met eend en vijg een menu. Het is een makkelijk gerechtje en geeft een heerlijk zachte bovenlaag met daaronder een vloeibare citroensaus. Wij deden er wat verse frambozen bij.

Ingrediënten:
4 personen
3 eetl. bloem, gezeefd
80 ml citroensap
2 theel. citroenraspsel
4 eieren, gesplitst
140 g fijne kristalsuiker
200 ml melk
40 g boter, gesmolten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet vier kleine ovenschaaltjes van 250 ml inhoud licht in. Doe de bloem met het citroenraspsel en -sap en de eierdooiers in een grote kom. Houd 2 eetlepels suiker apart en voeg de rest toe aan de kom. Klop alles goed door elkaar. Klop er de melk en de gesmolten boter door, zodat je een glad mengsel krijgt.
Klop in een andere kom de eiwitten met de resterende 2 eetlepels suiker tot stijve pieken. Vouw met een metalen lepel voorzichtig de helft van het eiwit door het citroenmengsel. Vouw er vervolgens de rest van het eiwit door. Schep dit beslag in de ovenschaaltjes en bak de puddinkjes 15 minuten, of tot ze gestold zijn en licht kleuren. Serveer met slagroom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA