Weekmenu week 47

Maandag Tagliatelle met gegrilde kip en courgette uit de oven
Vandaag hadden we een simpele maaltijd. Het kippetje gaat gewoon in de oven en heb je geen omkijken naar en de courgette deed ik ook in de oven. Die bleef alleen wat bleekjes. De tagliatelle wilden we met truffel eten, maar de truffel die ik had rook niet zo lekker meer, dus uiteindelijk werd het tagliatelle met Parmezaanse kaas.

Dinsdag Uit eten bij Specktakel in Haarlem
Vandaag ging ik met mijn vriendin Annemiek uit eten in Haarlem. Ons oog was gevallen op Specktakel. Op het menu staan uiteenlopende wereldse gerechten en er staat zelfs een gerecht op met krokodil. Wat ons wel opviel was dat er geen vegetarische gerechten op de kaart stonden. An bestelde als hoofdgerecht de confit van eend en ik had Indische kip met inktvis. Vooraf kregen we brood met labneh (dikke yoghurt met kruiden) en dukkah, heerlijk was dat. Het hoofdgerecht was lekker, maar de kip miste wel wat smaak. De inktvis was daarentegen iets aan de te zoute kant. Het pittige sausje erbij was wel erg lekker en proefde authentiek. Als toetje namen we allebei de tipsy tart, dadelcake met pecannoten en heel lekkere specerijensorbet. We namen er een theetje bij en het was nog best laat geworden.

Woensdag Uit eten bij Mikaku in Barendrecht
Vandaag zijn we naar de crematie geweest van de opa van Danjo en hebben we afgesloten met een etentje bij een all you can eat restaurant. Het was boven verwachting lekker!
20181121_185514

Donderdag Macaroni met tomatengehaktsaus
Vandaag was het tennisavond en maakte ik een makkelijke macaroni met gehakt, spekjes, roerbakgroenten, tomatenblokjes en een scheutje kookroom. Gekookte macaroni erdoorheen, Parmezaan eroverheen en klaar!

Vrijdag Zalmmoten met een wasabi-jasje, rijst met bietjes en granaatappel en roergebakken bimi en paksoi
Vandaag aten we een lekker receptje. De zalmmoten worden eerst in de pan gebakken en daarna besmeerd met wasabimayo en nog even in de oven gezet. Erbij zit lekkere frisse rijst met granaatappel en bietjes. Ik had voor de extra groenten wat bimi en paksoi roergebakken met knoflook en een scheutje sojasaus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Tortilla, Franse vleeswaren, kaas en crème brûlée
Vandaag aten we bij mijn ouders en maakte ik een Spaanse aardappeltortilla. Daar aten we wat droge worst en rauwe ham bij met stokbrood en een groene salade en we hadden nog camembert en fourme d’Ambert met druiven en toe een crème brûlée.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Gehakt met tomatensaus en sperziebonen
Vandaag pikten we Ferran op, omdat die bij de ouders van Danjo had gelogeerd. Wij hadden een weekendje Amsterdam achter de rug, waar ik apart een blog over heb geschreven. We aten een gerecht waar Danjo dol op was toen hij nog thuis woonde. Gehakt met sperziebonen en tomatensaus uit de oven met kaassaus eroverheen. Met rijst erbij is dit echt een familierecept geworden.