Aziatische broodjes met gemarineerde entrecote en barbecuesaus van Bill

Deze broodjes komen uit het boek ‘Easy’ van Bill Granger en hebben wij als een makkelijke zaterdagmaaltijd gegeten.

Ingrediënten:
6 personen
4 eetl. sojasaus
1 eetl. bruine basterdsuiker
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 theel. sesamolie
1 theel. geraspte verse gemberwortel
zeezout en versgemalen zwarte peper
3 entrecotes, 2,5 cm dik (ca. 350g elk)
een handvol wortel en daikon (ik gebruikte radijsjes), op de mandoline in fijne julienne geschaafd
een handvol koriander- en muntblaadjes
3 baguettes, in stukken van 10 cm
Barbecuesaus
1 dl hoisin
3 eetl. rijstwijnazijn
1 eetl. vissaus
3 eetl. sojasaus
1 eetl. honing
4 tenen knoflook, fijngehakt
2 theel. geraspte verse gemberwortel
1/4 theel. vijfkruidenpoeder
100g kristalsuiker

Bereiding:
Roer in een schaal de sojasaus met 1 eetl. water, suiker, knoflook, sesamolie, gember en een snuf versgemalen zwarte peper door elkaar. Wrijf de steaks in met deze marinade en leg ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
Maak de barbecuesaus door alle ingredienten voor de saus in een kleine pan te doen op halfhoog tot hoog vuur te zetten en te blijven roeren tot de suiker is opgelost. Laat de saus af en toe roerend 5 minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat de saus tot kamertemperatuur afkoelen.
Verhit een barbeque of grillpan tot goed heet. Bak de entrecotes 3 minuten aan elke kant voor medium rood, dek ze af en zet ze 5 minuten op een warme plek.
Snijd de entrecotes in plakken en serveer ze op een schaal met de barbecuesaus, wortel en daikon, de kruiden en de stukken baguette zodat iedereen zijn eigen broodje kan vullen. Of vul alle broodjes en serveer ze op een grote schaal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA