Geurige eend met kaneel en kersensaus van Ainsley Harriott

Dit recept is uit het boek ‘Ainsley Harriott’s snelle keuken. Eend gecombineerd met iets zoets is altijd goed en dit recept was erg lekker. Wij aten er onder andere zelfgemaakte rode kool bij.

Ingrediënten:
4 personen
4 eendenborsten met vel, elk ca. 225 g
1 theel. zeezout
1 theel. gemalen kaneel
100 ruby port
425 g ontpitte kersen op siroop
4 takjes verse tijm
1 theel. balsamicoazijn

Bereiding:
Prik het vel van de eend aan de borstkant in met een vork, bestrooi met zout en kaneel. Doe de port, siroop van de kersen en de tijm in een schaal en leg de eendenborsten met vel naar boven in de marinade zodat het vlees de kaneel en het zout kan opnemen. Laat de eend 1 uur marineren.
Dep de eend droog. Verhit een grote anti-aanbakkoekenpan en bak de eend knapperig en goudbruin in 8-10 minuten, velkant onder. Haal de eend uit de pan en giet het overtollige vet af.
Doe de eend terug in de pan met de velkant boven. Giet de marinade eromheen, breng het vocht aan de kook en laat alles 12-15 minuten pruttelen tot de eend gaar is, maar nog net een beetje roze van binnen. Haal de eend uit de pan en laat hem een paar minuten rusten op een bord.
Proef of de saus op smaak is en roer de kersen en balsamicoazijn door de marinade. Laat de saus ca. 2 minuten zachtjes koken tot de kersen warm zijn. Lepel de kersensaus op de borden, leg de eend op de saus en garneer eventueel met een takje verse tijm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA