Gehaktballen van mam

Dit recept voor gehaktballen is van mijn moeder en ik heb nog nooit een gehaktbal gegeten die aan deze bal kon tippen. Toen Danjo voor het eerst bij mijn ouders kwam eten had mijn moeder gehaktballen gemaakt en toen hij ze proefde zei hij: “Er is nog een moeder, de beste kok van de wereld”. Ik denk dat het erin zit dat mijn moeder altijd gehaktballen van half om half gehakt maakt, dat maakt het toch echt veel smeuïger. Wij eten gehaktballen bijna altijd met rodekool en gekookte aardappelen en de volgende dag lekker op een boterham.

Ingrediënten:
500 g half om half gehakt
2 boterhammen zonder korst, geweekt in melk
1 ei
zout, peper, aromat
croma

Bereiding:
Doe het gehakt in een kom en doe er de boterhammen uitgeknepen bij. Doe het ei erbij met zout, peper en aromat. Meng goed met je handen door elkaar. Ik maak altijd een testballetje dat ik bak om te kijken of er genoeg zout en peper in zit. Als het goed is draai ik er ballen van. Verwarm in een pan een scheut croma tot het schuim wegtrekt en de croma bruin wordt. Leg er de ballen in en bak ze rondom bruin. Doe er een scheutje water bij en strooi wat aromat in de pan voor een lekkere jus en laat 15 minuten met het deksel op de pan op laag vuur pruttelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA