Fusili Carbonara

Dit is officieel geen echte carbonara omdat die met eierdooiers wordt gemaakt. Dat is ook lekker, maar voor nu doe ik het voor het gemak met room. Ik reken voor pasta altijd 75 gram per volwassenen, voor Phaedra en Emilia samen ook 75 gram en dan voor Ferran 25-50 gram.

Ingrediënten:
4 personen
250 gram fusili
125 gram spekreepjes
1 teentje knoflook
200 ml kookroom
handvol Parmezaanse kaas + extra om erover te strooien

Bereiding:
Zet een pan gezouten water op voor de fusili. Bak ondertussen in een andere pan de spekreepjes op middelhoog vuur uit in een scheutje olijfolie. Als ze klaar zijn knijp je het teentje knoflook uit met de pers en laat je deze kort meebakken. Schenk er de kookroom bij en laat op laag vuur aan de kook komen. Roer er de Parmezaanse kaas door en breng op smaak. Kook de fusili gaar en bewaar bij het afgieten wat kookvocht. Roer de fusili door de saus en maak eventueel wat smeuïger door er wat kookvocht doorheen te roeren. Breng opnieuw op smaak. Wij houden er van om aan tafel nog extra Parmezaanse kaas er overheen te strooien.
Lekker met spinaziesalade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA