Zomerse kipstoof van Sophie Dahl

Dit recept komt uit het kookboek ‘Van seizoen naar seizoen’ van Sophie Dahl, een heerlijk boek, met niet al te ingewikkelde gerechten. Net als deze kipstoof. Ik heb de kipstoof geserveerd met couscous en gebakken courgette. Het kaneelstokje heb ik weggelaten, dat vind ik vaak te overheersend.

Ingrediënten:
4-6 personen3 eetl. olijfolie
1 kleine kip (ik neem 4 kippenbouten die ik in twee stukken hak)
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 theel. kurkuma
2,5 dl witte wijn
1 kaneelstokje
1 laurierblad
sap van 1 citroen
2,5 dl kippenbouillon
400 g kikkererwten, uit blik, gekookt en uitgelekt
25 g zwarte olijven zonder pit

Bereiding:
Verhit 2 eetl. van de olijfolie in een braadpan en bak de kip in 10 tot 15 minuten rondom gelijkmatig goudbruin. Schep ze op een bord en zet opzij. Doe wat extra olie in de pan en laat de ui, knoflook en kurkuma even zweten. Giet na een paar minuten eerst de wijn in de pan en doe er vervolgens het kaneelstokje, laurierblad, citroensap en de stukjes kip bij. Laat alles ongeveer 30 minuten stoven en voeg intussen telkens kleine scheutjes bouillon toe. Roer de kikkererwten en olijven er na 20 minuten doorheen en serveer er een partje citroen bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA