Ontbijt crumble met rabarber en frambozen

Dit recept is uit het boek ‘Wat gaan we eten?’ van Bill Granger. Het recept is voor rabarber en aardbeien, maar ik heb frambozen gebruikt. Het is een heerlijk begin van de dag en het ruikt fantastisch.

Ingrediënten:
4 personen
350 g rabarber, in stukjes van 5 cm
500 g aardbeien (ik gebruikte frambozen)
1 eetl. bloem
50 g fijne kristalsuiker
Bovenlaag
120 g muesli (ik gebruikte een deel havermout en een deel tarwezemelen)
25 g bloem
60 g fijne kristalsuiker
100 g koude boter, in kleine blokjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de stukken rabarber en aardbeien in een ovenschaal. Bestrooi ze met de bloem en de suiker en meng alles luchtig door elkaar. Zet de schaal 10 minuten in de oven.
Vermeng voor de bovenlaag de muesli met de bloem en de suiker in een schaal, doe de boter erbij en wrijf alles met de vingertoppen tot een grofkruimelig mengsel.
Strooi het mueslimengsel over het fruit en bak het gerecht 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het fruit borrelt. Geef er dikke Griekse yoghurt bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA