Gebakken sint-jakobsschelpen met witlof en roquefort van Ainsley Harriott

Dit gerechtje is simpel, speciaal en lekker. Het komt uit het boek ‘Ainsley Harriott’s snelle keuken’.

Ingrediënten:
4 personen
2 kleine stronkje witlof
12 kleine sint-jakobsschelpen, uit de schelp
2 eetl. olie
2 theel. walnootolie
1/2 limoen, het sap
100 g roquefort
2 eetl. verse bieslook, in ringetjes
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Haal de bladeren van de witlof en leg op elk bord 3 bladeren. Bestrijk de sint-jakobsschelpen met een beetje olijfolie. Bak ze in een heel hete anti-aanbakkoekenpan rondom goudbruin, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Leg op elk blad een sint-jakobsschelp. Klop de resterende olijfolie op met de walnootolie, het limoensap en wat zout en peper. Leg op elk blad een paar stukjes roquefort en bestrooi met bieslook. Druppel de dressing eroverheen en serveer warm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA