Pikante soep met kikkererwten, komijn en koriander van Ainsley Harriott

Dit recept heb ik al zo vaak gemaakt en is erg makkelijk en lekker. Ik ben dol op kikkererwten en in deze soep komen ze goed tot hun recht en de soep is heerlijk zacht van smaak.

Ingrediënten:
4-6 personen
2 eetl. extra vergine olijfolie, plus meer om te bedruppelen
1 grote ui, gesnipperd
2 grote tenen knoflook, gesnipperd
4 theel. komijnpoeder
2 blikken kikkererwten (400g), uitgelekt en afgespoeld
1 l groente- of kippenbouillon
zout en versgemalen zwarte peper
2 eetl. fijngehakte koriander
een paar druppels tabasco
sap van 1/2 citroen

Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit in circa 5 minuten glazig. Voeg het komijnpoeder toe en laat, al omscheppend, kort meebakken. Voeg de kikkererwten toe en giet de bouillon in de pan. Breng op smaak met zout en peper, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken tot de smaken goed gemengd zijn.
Voeg de koriander toe en pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng verder op smaak met tabasco, citroensap en wat zout en peper. Bedruppel de soep voor het serveren met olijfolie.

DSC01707