Weekmenu week 12

Maandag Broccolisoep met pasteitjes met ragout
Vandaag een makkelijke maandag. Phaedra had een verzoekje gedaan voor makkelijke broccolisoep en daarbij wilde ze graag pasteitjes met ragout. Ik vind de ragout vaak wat tegenvallen, dus ik wil een volgende keer toch echt eens zelf ragout maken.

Dinsdag Pasta pesto met garnalen, gegrilde groenten en mozzarella
Vandaag een pasta uit de Allerhande en het viel goed in de smaak. We maakten de pesto zelf en het was smullen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Varkensribstuk uit de oven met krieltjes in de schil en witlofsalade
Vandaag stond een lekker varkensribstuk uit de oven op het programma. Ik had de vorige dag een mooi stuk met 4 ribben gescoord bij de Sligro en ik sta dan altijd te popelen om zo’n lekker gerecht te maken. Het zwoerd is al een traktatie op zich. Erbij aten we krieltjes in de schil en een lekker frisse witlofsalade met appel.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Drumsticks met lasagnette met groene asperges en sperziebonen
Vandaag weer een Jamie recept. Het oorspronkelijke recept is met lasmkoteletten, maar ik heb drumsticks gebruikt en dat was ook erg lekker. De drumsticks krijgen een zoet kleverig laagje en de pasta erbij is lekker fris en vol van smaak. De eerste asperges van het jaar hebben we ook weer gegeten. Nu kijken we uit naar de witte.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Bami

Vandaag was het kinderfeestje van Phaedra en Emilia en maakte ik lekker snel bami, altijd goed. Het is het recept van mijn moeder en oma met schouderkarbonade, spitskool en prei met ketjap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Zaterdag Artisjok risotto
Vandaag risotto en deze keer met verse artisjokken. Danjo en ik hebben ervan gesmuld en vonden het gerecht restaurantwaardig.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Makreel uit de oven met halloumi, pita’s en chocolademousse
Vandaag weer een recept van Jamie. Het pakte alleen iets anders uit dan gepland. Danjo bleek namelijk gerookte makreel te hebben gekocht in plaats van gewone rauwe. Daarom was ons bord iets minder compleet, maar met wat gebakken courgette en baba ganoush was het best lekker.