Dikke appelpannenkoek

Dit recept is uit het boek ‘Relax’ van Bill Granger. Ik deed er een lekkere dot zure room op met wat golden syrup.

Ingrediënten:
50 g boter
4 friszure appels, geschild, uitgeboord en in 8 partjes
3 eetl. bruine basterdsuiker
1 theel. vanille extract
1 eetl. citroensap
90 g bloem
snufje zout
t theel. citroenraspsel
1 eetl. suiker
4 eieren
185 ml melk

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de boter smelten in een koekenpan met ovenbestendige handvatten (of hevel de appels na het bakken over in een ronde ovenschaal, zoals ik deed) en bak de appel hierin 5 minuten op matig vuur. Voeg de bruine suiker en het citroensap toe en verwarm alles onder af en toe omschudden tot de suiker is opgelost.
Vermeng in een kom de bloem met het zout, citroenraspsel en de eetl. suiker. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk de eieren en de melk toe. Klop door elkaar, het geeft niet als er wat klontjes ontstaan. Schenk het beslag over de appels en zet 15 minuten in de oven tot hij goudbruin is en mooi gerezen. Als de pan ondiep is zet deze dan op een bakplaat om spatten op te vangen. Serveer direct.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA