Weekmenu week 10

Maandag Rijst met Chinese kool en snelle babi ketjap
Vandaag een makkelijk receptje uit de Allerhande. De babi ketjap maakte ik met schouderkarbonades in plaats van met hamlappen, omdat ze iets vetter en daardoor minder droog zijn. Het was lekker, maar niet superbijzonder.

Dinsdag Rode paprikasoep met pizza
Vandaag een makkelijk receptje van Tessa Kiros. De soep had ik een dag eerder gemaakt, zodat ik vandaag uit werk niets meer hoefde te doen. De ouders van Danjo waren er om te klussen, dus het was een kwestie van opwarmen. Erbij had ik pizza’s gekocht en belegden we er één met tonijn, omdat Ferran daar dol op is.

Woensdag Franse salade van Jamie
Vandaag was ik met de kids laat thuis, omdat de meiden een extra repetitie in Hilversum hadden. Danjo maakte voor de kids rijst met worstjes en boontjes en voor ons maakte ik een salade van Jamie Oliver waar ik in plaats van radiccio witlof in deed en wat peer, omdat het zo lekker combineert met de roquefort.

Donderdag Gebakken rijst met asperges, spare-ribs en Chinese courgette
Vandaag maakte ik gebakken rijst met ei en asperges. Erbij deed ik op de grill spare-ribs, gemarineerd met mijn moeders saté marinade. Roergebakken courgetteblokjes met schijfjes knoflook en een scheutje sojasaus, is een makkelijk bijgerecht.

Vrijdag MacDonalds
Vandaag hadden de meiden een discofeestje en hadden wij thuis een filmavondje met Ferran. We verrasten hem met MacDonalds.

Zaterdag Uit eten bij Il delicato da Nino
Vandaag gingen we naar een escaperoom met Cindy en Lex en aten we daarna bij een heerlijk Italiaans restaurant in Alphen aan den Rijn waar ik eerder ook al een blog over heb geschreven. Ik nam vooraf een tartaar van zalm, heerlijk en subtiel op smaak gebracht met citroen. Als hoofdgerecht had ik pasta gevuld met peer en gorgonzolasaus, er mocht wel wat meer saus op en als dessert had ik een mascarponetaartje, ook super.

Zondag Shoarma
Vandaag had ik geen zin om te koken en ook geen inspiratie. Ik maakte zelf shoarma door kipfilet te bakken en te kruiden met komijn, knoflookpoeder en kurkuma. Ik bak dan ook ui en paprika mee. Lekker op een pita met sla, knoflooksaus en chilisaus.