Gnocchi

Ik had in een ver verleden weleens gnocchi geprobeerd en vond het toen zompige niet erg smakelijke bolletjes. Laatst maakte ik voor een etentje van onze niet-officiële kookclub zelf gnocchi met Parmezaanse kaas en truffelolie (van Gizzie Erskine) die na het koken ook nog krokant gebakken werden in roomboter en toen was ik helemaal om. Dit is een basisrecept voor gnocchi.

Ingrediënten:
gnocchi voor 4 personen
500 gram kruimige aardappelen
ei
zout en peper
250 gram bloem

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat even droog stomen. Maak er een fijne puree van, ik doe dat met een pureeknijper. Doe de puree in een kom met het ei, zout en peper en de bloem en kneed er een deeg van. Verdeel deze in vier bolletjes en maak er ongeveer 2 cm dikke rolletjes van die je in 1,5 cm dikke stukjes snijd. Duw ze een beetje in, zodat je kussentjes krijgt en leg ze op een met bloem bestoven vlak en laat ze een paar minuten drogen. Kook ze gaar in kokend water tot ze boven komen drijven.