Dronken avocadosoep shotje van Yvette van Boven

Dit recept is uit het boek ‘Home made’. Ik heb het als tussengerechtje bij een uitgebreid etentje van onze kookclub geserveerd. Het is lekker verfrissend.

Ingrediënten:
voor 6-8 kleine glaasjes
2 rijpe avocado’s, in kwarten gesneden, schil eraf en pit verwijderd
75 ml melk
250 ml kippenbouillon
het sap van 1/2 citroen
1 gesnipperd sjalotje
1 theel. tabasco, naar smaak
1-2 eetl. goede sherry
2 eetl. zure room, los geklopt
wat sprieten bieslook, fijngehakt
een snuf paprikapoeder

Bereiding:
Doe de avocado’s in een blender of keukenmachine en pureer ze met de melk, bouillon, citroensap, sjalot, tabasco en de sherry. Proef of er nog zout en peper bij moet en zet de soep ruim 4 uur in de koelkast om goed koud te worden. Serveer in kleine borrelglaasjes met een koffielepel zure room erop, flink fijngehakte bieslook en paprikapoeder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA