Pulled pork van Jamie Oliver

Dit recept komt uit het boek ‘Jamie’s Amerika’. Ik heb het niet volledig volgens het recept gemaakt, ik heb alleen het recept voor het vlees gebruikt en ik heb procureur genomen, wat een geweldig mals resultaat gaf. Ik maakte er een BBQ saus bij die geweldig was. Geserveerd op een broodje met appelkoolsla was het een hit.

Ingrediënten:
1,5 kg procureur
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 volle theelepels gerookt paprikapoeder
olijfolie

BBQ saus:
5 eetl. barbecuesaus
1 eetl. mayonaise
1/2 eetl. chilisaus
zout en peper

Bereiding:
Verhit de oven op de hoogste stand. Smeer het stuk vlees in met zout, peper, paprikapoeder en olie en masseer het er goed in. Leg het vlees in een braadslede en zet midden in de oven. Verlaag de temperatuur tot 160 graden en laat 4 uur braden, terwijl je het geregeld met het braadvocht bedruipt. Verlaag dan de temperatuur tot 150 graden en laat het nog 2 uur in de oven staan. Trek het vlees in stukken en serveer.
Meng voor de saus in de ingrediënten en serveer met de pulled pork.