Pittige cajunkip zoete aardappelpuree en verse maissalsa van Jamie Oliver

Dit recept is uit het kookboek ‘Jamie in 15 minuten’ en is een grote hit. De combinatie van zoete aardappel met feta vind ik sowieso de bom. In combinatie met de krokante kip vind ik het een etentje waardig recept. Ik heb de okra alleen niet kunnen vinden, dus voor de kleur heb ik sperziebonen genomen. In plaats van kipfilet heb ik kippendijen met vel gebruikt omdat ik dat een lekkerder stukje kip vind en omdat het velletje een extra krokant korstje geeft.

Ingrediënten:
4 personen
Salsa:
4 maiskolven
1 klein bosje verse koriander
1 verse rode Spaanse peper
4 lente-uitjes
3 rijpe tomaten
2 limoenen
1 eetl. extra vergine olijfolie
Puree
800 g zoete aardappelen
2 eetl. zoete chilisaus
Kip
4 kipfilets van 120 g elk, zonder vel
1 eetl. cajunkruiden
1 eetl. polenta
olijfolie
2 plakken gerookte doorregen bacon of gerookt ontbijtspek
175 g okra
20 g feta

Bereiding:
Leg de maiskolven in de grillpan en keer ze om als er zwarte plekjes op beginnen te komen. Was de zoete aardappelen, schil er met een dunschiller de lelijke plakjes af en snijd ze in de keukenmachine in dunne plakjes. Doe de plakjes aardappel in de grote pan, giet er voldoende gezouten kokend water bij om ze net onder te zetten en leg er de deksel op. Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met zout, cajunkruiden en de polenta door elkaar. Vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van ongeveer 1,5 cm.
Leg de kipfilets met 2 eetl. olijfolie in de koekenpan, keer ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar. Laat de gekookte zoete aardappelen uitlekken, doe ze terug in de pan, stamp ze met de zoete chilisaus door elkaar, leg de deksel terug op de pan en laat ze op heel laag vuur staan. Snijd de bacon in reepjes en doe die in de koekenpan. Doe er wanneer de bacon krokant begint te worden de okra bij.
Houd de geschroeide maiskolven stevig vast, haal er een mes langs om de korrels los te snijden en doe die in een kom. Hak de blaadjes van het bosje koriander grof en strooi de snippers bij de mais. Snijd de Spaanse pepers en schoongemaakte lente-uitjes in ringetjes, hak de tomaten in stukjes en hussel alles met een snuf zout, het limoensap en de extra vergine olijfolie door elkaar. Serveer de zoete-aardappelpuree, de kip en de okra op een plank of bord, verkruimel er de feta over en serveer met de verse salsa er op een paart bordje naast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA