Vis uit de oven met tomaat en peterselie van Tessa Kiros

Dit recept is uit het boek ‘De smaak van mijn herinnering’ van Tessa Kiros. Het is een heel makkelijk recept.

Ingrediënten:
1 kg stevige witvisfilets, in stukjes van 6 cm gesneden
400 g tomaten uit blik of heel rijpe tomaten
15 g gehakte peterselie
4 grote tenen knoflook, fijngehakt
sap van 2 citroenen
2 bleekselderijstengels, gehakt, met wat blad eraan
1 theel. suiker
olijfolie
knapperig brood, om erbij te serveren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de vis in een ovenschaal waar hij in één enkele laag in past. Meng de tomaten, peterselie, knoflook, citroensap, bleekselderij, suiker en olijfolie door elkaar. Breng op smaak. Schenk het mengsel over de vis zodat alle filets bedekt zijn en beweeg de schaal heen en weer. Dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Haal de folie eraf en verhoog de temperatuur tot 200 graden. Laat de vis nog 40-50 minuten bakken of tot het vocht is ingedikt en de bovenkant van de vis hier en daar goudbruin is. Serveer met knapperig brood om de saus op te deppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA