Gevulde groenten van mijn Spaanse oma

Dit recept is van mijn Spaanse oma Dolores (Lola). Zij vulde groenten zoals tomaten en courgette met een gehaktvulling en dat recept heeft mijn moeder overgenomen. Gehakt in Frankrijk is altijd anders en ook wel wat lekkerder en iets vetter, maar met half om half gehakt benader je de smeuïgheid wel. Je kan ook andere groenten vullen zoals aubergine of paprika. Het gehakt wordt gemaakt zoals de albondigas, ook een recept van mijn Spaanse oma.

Ingrediënten:
1 x recept voor albondigas
4 grote tomaten, zoals vleestomaten
1 courgette
zout en peper
olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een kapje van de tomaten en hol de tomaten uit. Bewaar het vruchtvlees. Laat de tomaten omgekeerd op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de courgette in ongeveer 10 cm lange stukken en halveer ze in de lengte. Hol de courgettes uit en houd daarbij 1 cm afstand tot de rand. Bestrooi de tomaten en courgette met zout en vul met de albondigasvulling. Leg de groenten in een ovenschaal. Hak het vruchtvlees fijn en doe in de ovenschaal met wat zout en peper om een lekker sausje te krijgen. Besprenkel de groenten met olijfolie en zet 45-60 minuten in de oven tot het gehakt een korstje heeft gekregen en de groenten zacht zijn. Lekker met rijst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA