Citrus-gembermousse met knapperige hazelnoten van Katie Quinn Davies

Dit recept is uit het boek ‘Wat Katie eet’. Ik heb de hazelnoten vervangen door amandelen.

Ingrediënten:
6-8 personen
210 g hazelnoten
8 lange vingers
300 ml slagroom
50 g fijne kristalsuiker
1 stukje gember, van 1 cm, geschild en fijngeraspt (ca 1/4 theel.)
De fijngeraspte schil en het sap van 1 citroen en 1 limoen, plus extra stukjes schil ter garnering
2 scharreleiwitten

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze circa 10 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
Doe de lange vingers in een hersluitbaar plastic zakje en sla ze met een deegroller tot grove kruimels. Doe 175 gram van de geroosterde hazelnoten in een ander hersluitbaar plastic zakje en sla ze fijn met een deegroller of gebruik een foodprocessor. Zet 6-8 serveerglazen, potjes of kommetjes klaar. Meng de langevingerkruimels en de fijne stukjes hazelnoot goed door elkaar. Schep in elk glas, potje of kommetje een flinke eetlepel van dit mengsel.
Doe de slagroom, suiker, gember, citrussap en de citrusschil in een grote mengkom. Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte). Klop daarna de eiwitten tot zachte pieken en vouw ze door de slagroom zodat er een mousse ontstaat. Verdeel de mousse over de glazen en laat 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Hak de overgebleven hazelnoten grof en strooi ze over de mousse. Garneer de mousse met wat citrussliertjes en serveer hem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA