Weekmenu week 8

Maandag Nasi goreng met snelle ketjapspeklapjes
Vandaag was Danjo thuis omdat we een ziek kind hadden. Uit werk ging ik met de meiden naar zwemles en kookte Danjo. Deze keer weer makkelijke nasi goreng met ketjapspeklapjes. Lekker met pittige sambal en zuur of rauwkost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Kiprollade, krieltjes en broccoli
Vandaag een makkelijk maaltje. We lieten ons leiden door de aanbiedingen van de Albert Heijn. De scharrel kiprollade was erg lekker en erbij hadden we broccoli die ook in de aanbieding was. Gebakken krieltjes en een appelmoesje erbij en we waren blij.

Woensdag Maaltijdsalade kip, avocado en bacon en stokbrood
Vandaag aten we een maaltijdsalade. Het was een kliekjesrecept met kip uit een kookboek van Nigella. Ik had geen restjes kip, maar nog wel kipdijfiletreepjes in de vriezer die ik heb gebakken. Verder zat in de salade ijsbergsalade, avocado, gebakken kip dus, en uitgebakken, verkruimelde spek. Erbij aten we een stokbroodje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Tagliatelle met tartaar en snijboontjes
Vanavond weer makkelijk, omdat we inmiddels twee zieken thuis hadden en niet zoveel zin hebben om uitgebreid te koken. Daarom werd het een licht tartaartje met gekookte snijboontjes en tagliatelle.

Vrijdag Albondigas (Spaanse gehaktballetjes) met gekookte aardappelen en Spaanse spinazie
Vandaag een ode aan mijn Spaanse oma, namelijk Spaanse gehaktballetjes met knoflook en peterselie en haar spinaziegerecht waarbij bladspinazie met knoflook wordt gebakken en waar je eieren en een scheutje azijn doorheen roert, heerlijk. Ik zelf ging uit eten met mijn vader bij de Griek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Maaltijdsalade met eend en verse vijgen
Vandaag een recept van Bill Granger. De kids aten kindertapas en wij deze salade. Eigenlijk wilde ik als toetje nog de citroenpuddinkjes maken die erbij horen in het boek, maar daar kwam het niet van, omdat we best laat aten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Thais eten en citroenpuddinkjes
Vandaag waren we weg geweest en had ik niet zo’n zin om nog te koken. De meiden wilden graag tomaatjes uit de oven met rijst. Ik had nog twee kippenbouten die ik erbij bakte voor ze en met een blikje mais erbij hadden de kids een maaltje. Danjo en ik bestelden Thais en als toetje maakte ik met de meiden alsnog de citroenpuddinkjes die lekker en fris waren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA