Madrascurry met kip en banaan van Ainsley Harriott

Deze curry is zo lekker! Het is uit het boek ‘Ainsley Harriott’s snelle keuken’. Het is inderdaad snel klaar en proeft echt authentiek. De amandelen geven het een bite, de room volle zachtheid en de banaan een lekker zoet accent. Ik maakte er naanbroodjes en gebakken bloemkool bij en serveerde het met yoghurt en mangochutney, heerlijk!

Ingrediënten:
4 personen
2 theel. garam masala (ik gebruik die van Jonnie Boer)
1 eetl. plantaardige olie
8 kipkarbonades zonder vel en bot, gehalveerd
1 grote ui, dungesneden
2 tomaten, grof gehakt
450 ml kippenbouillon
2 eetl. scherpe currypasta
150 ml slagroom
50 g amandelen, gemalen
25 g gemalen kokos
2 grote bananen
2 eetl. gehakte verse koriander
1 citroen in partjes

Bereiding:
Meng de stukken kip met de garam masala, wat zout en peper. Verhit de olie in een grote pan en bak de kip in 10 minuten goudbruin. Schep alles af en toe om.
Bak de tomaten 2 minuten mee tot ze zacht worden. Giet de bouillon erbij en roer de currypasta erdoor. Breng alles aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Roer de room, amandelen en kokos door het mengsel. Pel de bananen en snijd ze in plakken van 2 cm. Voeg ze toe aan de curry en bestrooi naar smaak met zout en peper. Laat alles zachtjes pruttelen tot de banaan zacht is.
Verdeel de curry over de borden en geef er witte rijst bij. Garneer met koriander en een partje citroen om erboven uit te knijpen.
DSCF1057