Zoetzure bieten en uien van Annabel Langbein

Dit is een heerlijk en makkelijk bijgerecht uit het kookboek ‘Fresh’. Het is ook lekker met een verbrokkeld stukje feta of geitenkaas eroverheen. Ik vond het wel wat aan de weinige kant, dus heb de hoeveelheid verdubbeld

Ingrediënten:
4 personen, als bijgerecht
2 bieten, in partjes van 1 cm
2 rode uien, in partjes van 1 cm
3 eetl. extra vergine olijfolie
3 eetl. rodewijn azijn
3 eetl. ahornsiroop of honing
4 eetl. water
theel. zout
versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Leg de bieten en uien in een braadslede. Sprenkel er de olie, azijn, honing en water overheen. Strooi zout en peper erover en schep alles door elkaar. Leg in een enkele laag in de braadslede. Rooster tot al het vocht is verdampt en de groenten gaar zijn en beginnen te karamelliseren, in circa 60 minuten. Laat ze in de braadslede afkoelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA