Bruine bonensoep van mijn Indische oma

Dit recept is van mijn Indische oma en mijn moeder maakte dit ook vaak. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar door de gebakken spekjes krijgt de soep een volle smaak en bij ons thuis is iedereen er dol op. Het is een lekker winters gerecht met maar liefst 4 soorten vlees, dus niet geschikt voor de vegetariërs onder ons.

Ingrediënten:
700g krabbetjes of schouderkarbonade
125g spekreepjes
grote pot bruine bonen, uitgelekt
200g half om half gehakt
2 dunne preien of 1 dikke, in ringetjes
1 rookworst, in plakjes
zout en peper
aromat
Bereiding:
Zet de krabbetjes in een grote pan op met ruim water. Schuim het af zodra het begint te koken en laat op laag vuur een uur trekken. Bak ondertussen de spekjes aan in een andere pan, maar bak ze niet krokant. Haal na het uur de krabbetjes uit de bouillon en voeg de spekjes toe. Doe er de uitgelekte bonen bij. Draai soepballetjes van het gehakt dat je eerst op smaak brengt met zout en peper. Voeg de balletjes ook toe. Haal het vlees van de krabbetjes en voeg eveneens toe. Voeg tot slot de prei en rookworst toe en laat pruttelen tot de prei zacht is. Breng op smaak met zout, peper en aromat of een bouillonblokje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA