Krokante kipjes

Als de meiden mogen kiezen wat ze willen eten is dat bijna altijd penne met mozzarella en tomaat, maar ook heel vaak krokante kipjes. Het recept heb ik ooit uit één van de boeken van Jamie gehaald, maar ik heb het inmiddels zo vaak gemaakt en ik denk op een wat simpelere manier, dat ik niet meer weet uit welk boek ik het heb gehaald. Deze kippetjes doen het ook heel goed op een verjaardag of bij een picknick. Het is simpel en zo lekker, de ideale manier om superkrokante kippetjes te krijgen, zonder toevoeging van olie/vet.

Ingrediënten:
kipkluifjes, kippenvleugeltjes o.i.d.
zout, peper en bloem

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de kippetjes ruim met zout en peper en eventueel andere gedroogde kruiden (ik deed het ook vaak met Provençaalse kruiden). Bestrooi de kippetjes met de bloem en wentel ze door de bloem zodat ze allemaal bedekt zijn met een dun laagje. Leg ze op een stuk bakpapier in een ruime braadslee zodat ze niet te dicht op elkaar liggen en zet ze in de oven. Na een half uur draai ik ze even om. Na weer 20 minuten zet ik vaak de oven op 220 en doe ik ook de hete lucht aan zodat ze lekker bruin en knapperig worden.