Caesar Salad

Danjo en ik zijn dol op maaltijdsalades, hoewel we dat minder eten sinds we kids hebben. Dit is vast geen officieel recept van een Caesar salad, want dat is sowieso met ansjovis in de dressing, maar wij vinden deze variant wel heel lekker.

Ingrediënten:
4 personen
3 kroppen baby romaine sla, gewassen en in stukken gescheurd
300 g kippendijfilet1 avocado, in stukjes
wat lekkere tomaatjes in partjes
50 gram Parmezaanse kaas
Dressing:
2 eetl. mayonaise
1 eetl. yoghurt/creme-fraiche
klein teentje knoflook uit de pers
1 eetl. olijfolie
zout en peper

Bereiding:
Kruid de kippendijfilet en bak in olijfolie rondom bruin en gaar. Laat een beetje afkoelen en snijd in kleine stukjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Schik de romaine sla op 4 borden met de avocado en tomaatjes. Schep er wat dressing overheen en meng het door de sla. Schik er de stukjes kip op en maak af met Parmezaan krullen of plakjes en druppel er nog wat dressing overheen. Eventueel lekker met wat knapperig brood.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA