Uit eten bij India Palace in Zoetermeer

Vorige week zijn Danjo en ik met zijn tweetjes uit eten geweest bij India Palace. We hadden al eerder een poging gedaan om bij dat restaurant te eten, maar toen we wilden reserveren serveerden ze die avond alleen maar een buffet en dat vond ik toch wat minder. Toen een paar weken geleden in ons regionale krantje een lezersaanbieding stond besloten we opnieuw een poging te doen. Nadat de kids in veilige handen waren van onze oppas vertrokken we en bij aankomst konden we parkeren op de eigen parkeerplaats van het restaurant die aardig vol was. Bij binnenkomst viel het op dat er veel Indiase mensen zaten, een goed teken. We konden een tafeltje kiezen en kregen de kaart. Na even dubben besloten we te gaan voor de aloo tikki als voorgerecht om te delen, een krokant gekruid aardappelsnackje, de butter chicken en garnalen masala als hoofdgerecht met als bijgerecht paneer makhani (speciale kaas in een tomaten roomsaus), naanbrood en raita.
De aloo tikki was superlekker, krokant niet vet en lekker gekruid. Erbij kregen we een drietal sausjes, een bruin sausje, een groen muntyoghurtsausje en een chilipasta. Dit smaakte naar meer.

De hoofdgerechten en bijgerechten werden geserveerd in authentiek metalen servies, erg mooi. De butter chicken was erg lekker, de stukken kip proefden lekker gegrild en waren erg mals. De saus van de paneer was mijn favoriet, qua kruiden en zachte smaak. De garnalen waren ook lekker, maar van de drie gerechten nog het minst. Met de raita en naan erbij was ons maaltje compleet en hadden we uiteindelijk geen ruimte meer voor een toetje. Zo nu en dan werd er ook Indiase live-muziek gespeeld, maar niet op een overheersende manier. De gastvrouw wist ons bij het afrekenen te vertellen dat ze eerst een restaurant hadden gerund in Scheveningen. Dat vonden Danjo en ik zo grappig, omdat wij daar voor het eerst, misschien wel 15 jaar geleden, Indiaas hebben gegeten, maar het toen nog niet zo konden waarderen, al die specerijen. Inmiddels zijn we er dol op en kunnen we dit adresje zeker aanbevelen!

Plaats een reactie