Salade met witlof, appel, gebakken geitenkaas en sjalotjesdressing

Dit recept heb ik gemaakt toen ik in de aanbieding gepaneerde geitenkaasjes had gekocht. Het is een lekkere frisse salade voor de lunch en met een broodje erbij ook heerlijk als lichte maaltijd.

Ingrediënten:
2 personen
2 handenvol gemengde salade
2 stronkjes witlof, de kern verwijderd en in reepjes
1 appel, in blokjes
gepaneerde geitenkaasjes
Dressing:
1 sjalotje, in dunne ringetjes
snufje zout
snufje peper
mespuntje suiker
1 eetl. ciderazijn
2-3 eetl. plantaardige olie

Bereiding:
Verdeel de gemengde salade, witlof en appel over 2 borden. Meng het sjalotje met de ciderazijn en een snufje zout. Laat even staan en meng dan met de rest van de ingredienten voor de dressing. Bak de geitenkaasjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Sprenkel de dressing over de salade en meng even. Leg er de geitenkaasjes op. Eventueel ook lekker met wat walnoten eroverheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA