Indisch – Dendeng blado (krokante biefstuk in Indische kruiden

Dit recept komt uit het boek ‘Zoals alleen oma dat kan’ van Danny Jansen. Het is een makkelijk gerechtje en is heerlijk met de krokante gebakken uitjes erop.

Ingrediënten:
4 personen
1 kg biefstuk of bieflappen
4 eetl. sojasaus
1 theel. knoflookpoeder
2 eetl. ketoembar, korianderzaad
5 eetl. ketjap manis
arachideolie (of andere plantaardige olie)
Dendeng blado
6 teentjes knoflook
1 ui
5 cm djahé, verse gemberwortel
arachideolie (of andere plantaardige olie)
1 cm trassi, garnalenpasta (heb ik weggelaten)
2 eetl. asem, tamarindepasta
4 eetl. ketjap manis
1 eetl. sojasaus
1 theel. gemalen ketoembar, korianderzaad
1 eetl. suiker
2 rode pepers

Bereiding:
Snijd het vlees in schuine dunne reepjes. Meng het vlees in een kom met de sojasaus, knoflookpoeder, ketoembar en ketjap.
Verhit een ruime laag olie in een braadpan. Bak het vlees lichtbruin en gaar en schep het uit de olie.
Pel voor de dendeng blado de knoflook, snijd in stukjes en maal fijn in een vijzel. Pel en halveer de ui en snijd in ringen. Schil en snijd de djahé in grove stukken. Snijd de laos in grove stukken. Verhit een scheut olie in een braadpan, fruit de knoflook, laos en djahé tot de knoflook lichtbruin is en voeg dan de uien toe. Bak de uien lichtbruin en voeg het gebakken vlees, trassi, asem, ketjap, sojasaus, ketoembar, suiker en een scheutje water toe. Snijd 1 peper in schuine ringetjes en voeg toe. Laat het geheel circa 5 minuten sudderen.
Garneer de dendeng blado met gebakken uitjes en leg de sierlijke peper erbovenop. Serveer met witte rijst en groenten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA