Amerikaanse maispancakes van Ainsley Harriott

Dit recept is uit het boek ‘Koken voor familie en vrienden’. We waren er allemaal helemaal gek op. Ik serveerde het met uitgebakken spek en ahorn siroop, de top! Danjo heeft er maar liefst 6 gegeten.

Ingrediënten:
1 blik maiskorrels 330 g uitgelekt
25 g maizena
1 theel. bakpoeder
1 groot ei, losgeklopt
2 bosuitjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
1 eetl. zonnebloemolie
15 g boter
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Schep de maiskorrels in een foodprocessor en laat ze draaien tot een grove puree is verkregen. Schep in een kom en roer er de maizena, het bakpoeder, het ei, de bosui, 1/2 theel. zout en wat peper door.
Verhit de olie en de boter op halfhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 4 lepels van het beslag los van elkaar in de pan en laat de pancakes 2 minuten per kant goudbruin bakken. Neem ze uit de pan en houd ze warm terwijl je de andere pancakes bakt. Serveer meteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA