Kipsalade met linzen, haricots verts en ei van Jamie

Dit recept komt uit het boek “Bespaar met Jamie” en daar staan veel leftover recepten in. Vaak heb je dus een leftover nodig, die ik niet heb, maar dan creëer ik die op het moment zelf. Voor deze salade heb je dus wat overgebleven kip nodig, maar ik heb gewoon wat stukjes kipdijfilet gebakken en iets laten afkoelen.

Ingrediënten:
4 personen
250 g Puy linzen (of bruine gewone linzen)
extra vergine olijfolie
cider of witte wijn azijn
optioneel 2 lente-uitjes
1 knoflookteen
2,5 theel. Dijon mosterd
1 theel. honing
2 grote eieren
200 g haricots verts
200 g overgebleven kip
optioneel 4 takjes dragon
1 grote krop sla

Bereiding:
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht. Doe zowel de linzen als het kookvocht terug in de pan en doe er een scheut olijfolie en azijn doorheen. Breng op smaak en doe er de deksel op om warm te houden.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes en doe in een kom. Knijp de knoflookteen erbij uit en roer er de mosterd, honing, 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels olie en peper en zout doorheen. Zet apart.
Kook de eieren in kokend water in 6 minuten en laat ze schrikken. Maak de haricots verts schoon, blancheer ze in 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Scheur de kip in stukjes en roer met de haricots verts en dragonblaadjes door wat dressing.
Doe de warme linzen op een grote serveerschaal. Scheur de buitenste bladeren van de krop sla en snijd de kern in kwarten en leg op de linzen. Doe er de haricots verts en kip bij en meng met de resterende dressing. Snijd de eieren in kwarten en leg er bovenop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA