Mueslirepen met abrikozen en sesamzaad

Deze mueslirepen komen uit het boek ‘Wat gaan we eten’ van Bill Granger. Het was een driedubbele hit, want ze zijn gezond, makkelijk te maken en de kids vonden ze lekker, wat wil je nog meer?! Ze blijven ook heel lang lekker, dus je kan er een week lang van eten, als ze niet sneller op zijn.

Ingrediënten:
voor circa 30 stuks
320g havervlokken
30 g sesamzaad
45 g zonnebloempitten
75g fijngehakte gedroogde abrikozen
75g rozijnen
1 theel. kaneel
1 dl mildsmakende olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie
1,8 dl honing

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed een ondiepe bakvorm van 23 x 33 cm met bakpapier.
Doe de havervlokken met het sesamzaad, de zonnebloempitten, gedroogde abrikozen, rozijnen en kaneel in een grote mengkom en schep alles door elkaar. Doe de olie en de honing in een steelpan, zet hem op halfhoog vuur en blijf roeren tot de honing gesmolten en het geheel gelijkmatig vermengd is.
Giet het honingmengsel bij het havervlokkenmengsel en schep alles tegelijkertijd door elkaar. Druk de massa uit in de vorm en bak de koek in circa 40 minuten goudbruin. Stort de koek op een taartrooster en laat hem afkoelen voor je hem in vierkanten snijdt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA