Weekmenu week 12

Maandag Aardappelen met slavink en bloemkool met kaassaus
Vandaag had ik iets makkelijks gepland, zoals gewoonlijk, omdat het muzieklesavond is. De bloemkool met kaassaus is iets wat we allemaal lekker vinden, behalve Ferran, maar die eet graag bloemkool zonder kaassaus. Slavinkjes hadden we al een tijd niet gegeten en het is wel lekker om een stukje vlees te eten waar je jus van hebt voor over de gekookte aardappeltjes.

Dinsdag Zalmburgers met remoulade en wortelkoolsalade 
Phae wilde weer eens zalmburgers, dus Danjo maakte die vandaag, met zelfgemaakte remoulade. Emilia had er niet zo’n trek in, maar je kan niet altijd iedereen tevreden stellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Caesar Salad uit de oven
Vandaag een recept van Yvette van Boven, uit één van haar kleine ovenboekjes. Omdat de kids nooit zoveel eten als ik een salade maak en ik op woensdag toch naar yoga ga, besloot ik voor de kids rijst met gebakken kipdijfilet en broccoli te maken en Danjo en ik aten samen na de yogales. Deze Caesar salad is met in de oven gebakken kip, krokant door een korstje van panko en kaas en op het laatst voeg je een gehalveerde krop sla toe in de oven waar knoflook, olie en zout en peper overheen zit. Je serveert het tot slot met een zacht gekookt eitje, echt lekker. Wij deden er voor een fris componentje nog wat snoeptomaatjes bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Fusili met pesto, tonijn, snijboontjes en geroosterde amandelen
Vandaag een recept uit de Allerhande voor een makkelijke pasta. De pesto in het recept was kant en klare, maar ik maak dat dan toch liever zelf. Het was een lekkere pasta en de amandelen gaven het een lekkere bite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Stoofvlees met frietjes en rode kool
Vandaag maakte ik weer eens stoofvlees. Ik had er heel veel uit een boodschappenboekje van de Jumbo gescheurd en koos voor stoofvlees op grootmoeders manier met rode wijn. Het was heerlijk. Friet vind ik altijd erg lekker erbij, lekker dopen in die saus. En een zoete groente zoals rode kool doet het daarbij heel goed. Dan nog appelmoes erbij en ons lekkere maaltje was compleet. We hadden trouwens biologische appelmoes van een nieuw merk, Servero, en die was erg lekker, Emilia zei, deze appelmoes smaakt naar appel :-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Kippensoep met macaroni met ham en kaas
Vandaag heb ik mijn ouders verder geholpen met inpakken en aten we iets uit de vriezer. Uiteindelijk at ik half met mijn ouders mee omdat het wat laat werd en at ik frietjes van de snackbar met wat stoofvlees dat ik had meegenomen. Thuis kreeg ik later op de avond wel wat trek en toen ik de geur opsnoof van gekookte rijst voor de nasi goreng van morgen kreeg ik trek in rijst met een gebakken ei en ketjap. Dat is iets wat ik van mijn moeder heb meegekregen en vind ik ook echt comfort food. Het was veel te snel op.

Zondag Nasi goreng met ketjapspeklapjes met boontjes
Vandaag had ik weer de hele dag dozen gepakt bij mijn ouders, dus we aten wat later. Ik maakte nasi goreng met roerbakgroenten en daarbij maakte ik ketjapspeklapjes waar ik ook sperzieboontjes aan toevoegde, gaar gekookt in de ketjap, erg lekker en de kids vonden dat ook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA