Wintersalade met gestoofde groenten van Sarah Raven

Dit recept is uit het boek ‘Eten met familie en vrienden’. De recepten zijn ingedeeld op seizoen en deze keer heb ik een salade gemaakt uit het hoofdstuk winter, nog net voor de lente aanbreekt. Het is een heerlijke rijke salade, alleen bleek mijn rucola niet meer goed te zijn dus ontbrak het wat aan kleur.

Ingrediënten:
4 personen, als lunch en voor 6 als voor- of bijgerecht
250 g radicchio of roodlof (ik gebruikte witlof)
250 g savooiekool (ik gebruikte spitskool)
1 eetl. olijfolie
300 g parmaham (circa 8-10 plakjes), knapperig gebakken
200 g blauwe kaas, in blokjes
zaad van 1 granaatappel
100 g rucola
Dressing:
3 theel. dijonmosterd
3 eetl. citroensap
6 eetl. olijfolie
zout en peper

Bereiding:
Scheur de radicchio en de kool in stukken. Verwijder de dikke nerven en snijd of scheur de bladeren in reepjes van 5-8 cm breed. Doe ze in een pan met een beetje olijfolie en stoof ze een paar minuten tot ze warm, maar nog wel knapperig zijn. Neem de pan van het vuur. Spreid de gestoofde groenten uit op een platte schaal en kruimel de ham er losjes overheen. Verdeel ook de blauwe kaas en het granaatappelzaad erover. Klop alle ingredienten voor de dressing door elkaar in een schaal. Voeg kort voor het opdienen de rucola toe en schep de hele salade om met de dressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA