Weekmenu week 22

Maandag Salade Niçoise
Vandaag was de eerste dag van de Wandelvierdaagse, dus dat wordt vier dgen makkelijke snelle maaltijden, want om 18.00u is elke avond de start. Voor vandaag hadden we gelukkig nog salade Nicoise die ik de dag daarvoor had gemaakt voor mijn ouders en waar ik ook al een blog over had geschreven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Rijst met sperzieboontjes en chipolataworstjes
Vandaag kookte Danjo een makkelijke maaltijd. Ik redde het niet vanuit werk om nog te eten voor de Avondvierdaagse dus ik maakte van de restjes een nasi goreng toen de kids op bed lagen, en die was erg goed gelukt.

Woensdag Witlofsalade met appel, belegen kaas, geroosterde amandelen en rauwe ham
Danjo wilde graag witlof met ham en kaas eten, maar toen de meiden en ik ’s middags lekker in de tuin van het weer aan het genieten waren, moesten we er niet aan denken. Het zomerse weer vroeg om iets fris en daarom bedacht ik deze salade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Pasta met gegrilde courgette, champignons, spinazie en verse pesto
Vandaag een variant op een eerder recept dat ik eens heb gemaakt. Phae maakte de pesto, terwijl ik de champignons en courgette grilde. We deden er ook een zak spinazie doorheen en met een flinke dot pesto is alles heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag BBQ met kippenvleugeltjes, worstjes, garnalenspiesen en mais, gegrilde rode paprika, courgette en aubergine
Vandaag zouden we eigenlijk weg gaan, maar dat liep anders. Daarom improviseerde ik even en besloten we te gaan bbqen. Ik marineerde kippenvleugeltjes en haalde wat worstjes uit de vriezer. Verder probeerde ik kant en klare garnalenspiesen van de Lidl die erg lekker waren. Mais doet het altijd goed en rode puntpaprika’s deed ik in hun geheel op de bbq.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Toko
Vandaag zaten we te twijfelen of we nog naar de Tong Tong fair zouden gaan. Toen we uiteindelijk besloten om niet te gaan haalde ik de tong tong in huis door eten te halen bij de toko. Het viel wat tegen, maar ik hoefde in ieder geval een avondje niet te koken.

Zondag BBQ bij mijn nichten in de achterhoek
Vandaag gingen we barbecueën bij mijn nicht en haar vriend in de Achterhoek. Aangezien mijn nichtjes net als ik half Indisch zijn en ook waarde hechten aan onze Indische afkomst nam ik een Indisch drankje mee, namelijk cendol/tjendol, het lievelingsdrankje van mijn moeder. Het bestaat uit puddingsliertjes met gula djawa siroop en kokosmelk. Lekker met veel ijs. We hebben heerlijk in de tuin gezeten en waren pas laat klaar met eten omdat de nieuwe op maat gemaakte bbq opstartproblemen had. Het was hartstikke gezellig.