Cupcakes met stoofpeertjes

Dit recept heb ik bedacht toen ik veel stoofpeertjes over had en het was zeer geslaagd.

Ingrediënten:
12 stuks
125 g boter
120 g kristalsuiker + 1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
2 eetl. melk
12 stoofpeerpartjes

Bereiding:
Verwarm de oven tot 170 graden en vul een cupcakevorm met 12 holtes met papieren cupcakevormpjes. Doe de boter in een kom en gebruik een mixer om het zacht te draaien. Doe er geleidelijk de suiker en vanillesuiker bij. Als de suiker volledig is opgenomen doe je de eieren er één voor één bij. Zeef er daarna het zelfrijzend bakmeel met het snufje zout bij en voeg de melk tot slot toe. Doe het beslag in de cupcakevormpjes en druk er de stoofpeerpartjes in. Zet ongeveer 20-25 in de minuten oven tot ze mooi goudbruin zijn en een satéprikker er droog uitkomt. Laat de cupcakes nog 5 minuten in de vorm zitten en laat ze daarna op een rooster afkoelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA