Pittig drooggebakken rundvlees (sambal goreng daging kering)

Dit recept is uit het het kookboek ‘Zoals alleen oma dat kan’ van Danny Jansen.

Ingrediënten:
4 personen
1 kg bieflappen
zonnebloemolie
3 grote uien
4 teentjes knoflook
3 cm verse gember
8 bladeren djeroek poeroet (limoenblad)
1 el asem (tamarindepasta)
½ el trassi (heb ik weggelaten, hou er niet zo van)
4 el sambal oelek
suiker
100 ml water
1 el geconcentreerde santen, kokosmelk

Bereiding:
Snijd het rundvlees in blokjes van 2 bij 2 cm en kook circa 1,5 uur in water met zout tot het vlees zacht is. Giet af.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wadjan en frituur de vleesblokjes lichtbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Pel en hak de uien en knoflook fijn. Schil en snijd de gember in plakjes.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wadjan en bak de knoflook, limoenblad en gember goudbruin. Voeg de uien toe en bak mee tot ze goudbruin zijn. Voeg asem, trassi, sambal en suiker toe en fruit circa 5 minuten. Voeg het vlees, water en santen toe en zet het vuur uit zodra de santen gesmolten is.