Weekmenu week 20

Maandag Bloemkoolquiche met rookworst en veldsla met mandarijntjes
Vandaag aten we een bloemkoolquiche van een receptenkaartje uit het Jumbo blaadje. Wij vonden het erg geslaagd. De laag bloemkool in combinatie met het kaaseimengsel was erg lekker en de rookworst gaf het een lekkere hartigheid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Krieltjes met rollade en salade van mijn oma
Vandaag een makkelijke maaltijd met gebakken krieltjes en een lekkere scharrelkiprollade van de Albert Heijn. Erbij een salade zoals mijn oma en moeder dat maakten met kropsla, tomaat, komkommer en ei met slasaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Omispaghetti
Vandaag spaghetti bolognese zoals mijn oma dat maakte, dus ons familierecept. Ik neem altijd eerst een gewone portie en dan nog één op een witte boterham met roomboter. Zo lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Donderdag Pittige varkenslapjes met nectarinechutney en paksoi met ketjapsausje

Vandaag een receptenkaartje van de Lidl waarvoor ik één van de aanbiedingen van de Lidl nodig had, namelijk nectarines. Ik maakte daar een lekkere chutney mee en voor extra groenten roerbakte ik paksoi met wat ketjap en sojasaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Laat KFC diner
Vandaag gingen Danjo en ik in de avond naar een privé sauna, dat had ik Danjo cadeau gedaan voor zijn verjaardag. We kregen daar fruitsalade, een smoothie en stokbrood met kruidenkaas, maar toen Danjo de oppas naar huis had gebracht haalde hij toch nog even een bucket deal met kipjes, wel zo lekker!

Zaterdag Verjaardagsmaal van mijn moedertje
Vandaag vierden we de verjaardag van mijn moeder bij ons thuis en verzorgde ik de hapjes. Helaas was het uiteindelijk best druk en gunde ik me geen tijd om overal foto’s van te maken. Dus geen blogje hiervan. Mijn moeder wilde voorafgaand aan het feest heel graag een kapsalon eten en daarom haalden we dat voor haar en wie daar geen trek in had nam iets van de Mac.

Zondag Kabeljauw uit de oven met venkel en crème-fraîche, puree en sperzieboontjes
Vandaag wederom een recept van mijn moeder, leve de familierecepten. Dit is heel makkelijk en de geur als je het uit de oven haalt maakt dat je even in Franse sferen bent, die combinatie van knoflook, crème-fraîche en vis, heerlijk! Een simpele aardappelpuree erbij en sperzieboontjes voor de groentetjes en je bent klaar. Een lekkere frisse groene salade met gewone vinaigrette is ook erg lekker erbij.