Weekmenu week 18

Maandag Shoarma met rijst en courgette
Vandaag een blijvertje gebaseerd op een recept van de Jumbo. Ik bak de shoarma, kook er rijst bij en serveer het met gebakken schijfjes courgette. De crème fraîche door de shoarma is echt heerlijk en bij ons vinden ze alles lekker waar crème fraîche door of bij zit. Ik maak altijd zelf shoarma door eerst vleesreepjes te bakken en er daarna knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder en kurkuma doorheen te doen.

Dinsdag Danjo’s luxe aardappelsalade niçoise en toe rabarbercompote met vanille hangop van Yvette van Boven
Dit is niet echt mijn favo, maar op verzoek van de kids had Danjo het gemaakt. Alleen zaten die nu ook met lange tanden te eten, dus het was voorlopig even de laatste keer dat Danjo het heeft gemaakt. Het is een lekkere gevulde aardappelsalade voor een picknick. Toe hadden we vanavond vanille hangop, gemaakt van vanilleyoghurt met rabarbercompote. Door de vanille hangop moest nog wat slagroom, heerlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Omispaghetti bolognese en toe een makkelijke pavlova
Vandaag aten we makkelijke bolognese van mijn oma, ook lekker op een witte boterham, een erfenisje van mijn moeder. Toe maakte ik een makkelijke pavlova van Donna Hay. Kant en klare meringue afgewisseld met vers geklopte slagroom, aardbeitjes en passievrucht. Heeeerlijk! De meiden waren ook om en het is Phaedra’s nieuwste lievelingstoetje, na de geflambeerde bananen.

Donderdag Roerbak met kip, gedroogde vijgen, courgette en feta
Vandaag een receptenkaartje van de Lidl. Het was makkelijk en lekker. Danjo vond de combi van de zoete vijgen met de feta erg lekker. Ik nam in plaats van kipfilet kipdijfilet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Hartige quiche met groenten en geitenkaas van Ainsley Harriott

Vandaag maakte ik een quiche waarbij ik zelf ook het korstdeeg maakte. Allereerst roosterde ik aubergine, courgette, paprika, ui en knoflook in de oven. Dat kwam op de voorgebakken bodem. Daarop geitenkaas, half zongedroogde tomaatjes en basilicum. Om het af te maken volgde een roomeimengsel met Parmezaanse kaas, heerlijk!
Erbij aten we een frisse veldsla met mandarijntjes.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Indisch: Frikadel pan, sambal goreng boontjes– en ei en kabeljauw in ketjapsaus
Vandaag wat familierecepten gecombineerd met een nieuw recept uit Boekoe Kita, een boek van mijn moeder. Kabeljauw wordt eerst in een beslagje gefrituurd waarna je een knoflook, ui en ketjapsausje maakt en daar laat je de stukjes vis nog even in meesudderen. Makkelijk en heerlijk, klaargemaakt in de gewolkte wadjan van mijn moeder! Zoals mijn moeder altijd zei, Indisch koken hoeft niet uren te duren.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Borrelen
Vandaag hadden we even geen zin in poespas. Ik maakte voor de kids een makkelijk maaltje en wij aten daarna lekker op de bank kaasjes, druiven, dadels met roomkaas, olijfjes en wat chipjes.