Tapioca met gestoofde appel en abrikoos

Dit recept is uit het boek ‘Van seizoen naar seizoen’ van Sophie Dahl, een heerlijk boek. Het doet denken aan griesmeelpudding van vroeger, waar ik goede herinneringen aan heb, heerlijk met aardbeiensaus. Wij aten de tapioca als ontbijt, warm, maar koud als toetje lijkt het me ook lekker. De tapioca heb ik bij de Chinese supermarkt gekocht.

Ingrediënten:
4 personen
70 g tapioca (een nacht in water geweld)
3,5 dl melk
1 theel. vanille extract
een klontje boter
2 eetl. honing, agave of suiker
Voor de appel en abrikoos
12 gedroogde abrikozen (een nacht geweld in 2,5 dl sinaasappelsap)
2,5 dl water
een paar eetl. sinaasappelsap
1 kaneelstokje
1 eetl. agavesiroop of honing
2 handappels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden

Bereiding:
Laat de gewelde tapioca uitlekken en doe hem met de melk, het vanille extract en een klontje boter in een steelpan. Laat het aan de kook komen en draai het vuur laag zodat het zachtjes pruttelt. Doe er de honing, agave of suiker bij en blijf 10 minuten roeren.
Snijd de abrikozen in tweeën of vieren. Breng in een andere pan het water en sinaasappelsap met de kaneel, honing, agave of suiker en de plakjes appel aan de kook en roer ze regelmatig goed door elkaar. Laat ze 10-15 minuten pruttelen tot de plakjes lekker zacht zijn.
Serveer het gestoofde fruit op de tapioca of doe de tapioca met een klontje boter in een kleine ovenschaal met het fruit erop en zet ongeveer 15 minuten op 180 graden in de oven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA