Rabarbertaart

Deze taart komt uit het boek ‘Eten met familie en vrienden elk seizoen vers eten’ van Sarah Raven, een heel mooi boek met lekkere recepten, ook leuk voor etentjes.

Ingrediënten:
Voor 6 personen
3 eieren
275 ml slagroom
50 gram suiker
raspsel van 1 sinaasappel
plukje saffraan
350 gram rabarber
50 gram amandelschaafsel

Voor het deeg:
150 gram bloem
50 gram fijne kristalsuiker
75 gram ijskoude boter, in blokjes
1 eierdooier

Bereiding:
Maak eerst het deeg. Zeef de bloem boven een kom en roer de suiker erdoor. Wrijf de blokjes boter met je vingertoppen erdoor, zodat je een kruimelig mengsel krijgt. Voeg de eierdooier en precies zoveel koud water toe tot het deeg een zachte bal vormt. Omwikkel de deegbal met plasticfolie (of in een boterhamzakje) en leg minstens een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden en verhit een bakplaat erin.
Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit en bedek er een springvorm van 24 cm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem, leg er een stuk bakpapier in en strooi hierop een blinde vulling. Ik deed dat met gedroogde bonen. Zet de bakvorm in de oven en bak 15 minuten. Haal dan de blinde vulling eruit en bak nog 10 minuten.
Kluts in een kom de eieren voor de vulling en roer er de slagroom, suiker, sinaasappelrasp en saffraan door. Verdeel de stukjes rabarber in cirkels over de bodem en schenk het eimengsel erover. Zet de taart terug in de oven en bak circa 15 minuten waarna je de oven terugschakelt naar 180 graden en de taart nog 10 minuten laat bakken tot de vulling gestold is en begint te kleuren. Bij mij ging dat niet zo snel en heb ik de taart afgedekt met folie om de vulling te laten garen en te voorkomen dat het deeg te donker werd. Laat afkoelen en en strooi er het amandelschaafsel over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA