Crepe melba

Dit is een variant op de pêche melba, die mijn moeder vroeger vaak maakte als toetje, lekker retro en zo lekker. Pêche melba is een bolletje vanille-ijs met perziken (uit blik) en frambozensaus.

Ingrediënten:
Voor 2 personen
2 Crêpes
3 platte perziken
1 eetl. rietsuiker
1 theel. vanille-extract
kneepje citroensap
3 eetl. frambozenjam
1 theel. bruine rum
crème fraîche of zure room

Bereiding:
Zet een laagje water op met de suiker, vanille-extract en citroensap. Ontvel de perziken en maak een snee doormidden en haal de helften van elkaar af zodat de pit eruit kan. Doe de perziken in de siroop als het aan de kook is gekomen en laat ze zachtjes 10 minuten pocheren. Warm ondertussen de frambozenjam op en doe er eventueel wat water bij om het wat vloeibaarder te maken. Doe de rum erbij en laat even zacht doorkoken. Warm de crêpes op, leg in het midden de perzikhelften met saus eroverheen en maak af met wat kloddertjes crème fraîche.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA