Weekmenu week 36

Maandag penne met tomatenroomsaus, paprika, mozzarella, artisjokken en olijven
Vandaag stond er weer een makkelijke maandag maaltijd op het menu, gemaakt door Danjo. We vonden het allemaal een succes, dus hij was hartstikke trots op zichzelf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag albondigas, spinazie van mijn Spaanse oma en gekookte aardappeltjes
Vandaag een familieklassieker, namelijk Spaanse gehaktballetjes en spinazie zoals mijn Spaanse oma dat altijd maakte. Mijn moeder maakte dit ook vaak toen ik klein was en ik ben er nog steeds dol op. Het scheutje azijn maakt het echt af, maar moet niet te overheersend zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Chinese varkensfilet met ananas en broccoli
Vandaag een receptenkaartje van de Lidl, die hebben vaak leuke en makkelijke recepten. Danjo ging uit eten, dus ik was alleen met de kids. Om tijd te besparen heb ik de broccoli in de magnetron gestoomd in plaats van te roerbakken. De meiden vonden het recept niet zo lekker, maar Ferran kon het gelukkig wel waarderen. Al met al aten ze alle drie hun bordje leeg, dus als toetje zijn we naar ijssalon Luciano geweest, die zit 5 minuutjes bij ons vandaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag uit eten
Vandaag ben ik met twee vriendinnen uit eten geweest bij Hudson, maar ik vond het eten niet blogwaardig. Niettemin was het een gezellige avond. De thuisblijvers aten gekookte aardappeltjes met bloemkool met kaassaus en chipolata’s.

Vrijdag macaroni met ham en kaas van mijn Indische oma
Vandaag heb ik een begin gemaakt met de voorbereidingen van het Grieks buffet van zaterdag, dus voor het avondeten had ik even makkelijk macaroni met ham en kaas gemaakt met daarbij rauwkost.

Zaterdag verjaardag met Grieks buffet
Vandaag vierden we de verjaardag van Ferran en Danjo en maakte ik een Grieks buffet, waarover ik een blog heb geschreven.

Zondag Thais besteld bij Thai Tani en gegrilde ananas als toetje
Ik had na gisteren geen zin om te koken. De meiden wilden een salade caprese met los wat penne met olijfolie en Parmezaanse kaas en voor Ferran maakte ik een pasta met tomaat, doperwtjes en Parmezaan. Danjo en ik bestelden bij Thai Tani Thais; Danjo nam Panaeng kai, een curry met kipfilet in zoete rode panaeng curry met kokosmelk  en ik nam Phad med ma muang tahoe, tahoe in bruine curry pasta met diverse groenten en cashewnoten. Hoewel Danjo in eerste instantie schrok van de pittigheid van zijn gerecht vond hij het uiteindelijk meevallen en vonden we het allebei erg lekker. Als toetje maakte ik van een restje ananas gegrilde ananas met kruiden.