Weekmenu week 37

Maandag Bloemkool en broccoli met kaassaus, gekookte aardappelen en saucijsjes
Vandaag Hollandse pot, lekker makkelijk voor een drukke dag, altijd de maandag, het begin van de week. Iedereen kan dat wel waarderen, dus dat is fijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Pasta met paprika, courgette, olijven, kappertjes, tonijn en rucola
Vandaag een simpel pastaatje, penne met groenten en tonijn. Ik maak dat met paprikatrio die ik in kleine stukjes snijd en samen met een in blokjes gesneden courgette zacht bak. Daarna doe ik daar gekookte pasta doorheen, breng het op smaak en doe er dan tonijn, olijfjes en kappertjes doorheen. Rucola voor een fris groen kleurtje en we konden eten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Uit eten bij Yuniku
Vandaag was Danjo jarig en zijn we na lang wikken en wegen en enige druk vanuit de meiden naar Yuniku gegaan om all you can eat sushi te gaan eten. We hebben het ons lekker laten smaken en stapten met ronde buikjes weer op de fiets naar huis. De foto is mislukt, maar geeft een sfeerimpressie.

Yuniku

Donderdag Gebakken vis met skordalia, tomatensalade en mais
Vandaag hadden we zelf een soort kibbeling gemaakt. Ik sneed een mooi stuk kabeljauwfilet in stukjes, kruidde ze met peper en zout en bestoof ze met een laagje bloem. Daarna frituurde ik ze in de hete olie. We hadden nog een restje tzatziki die er lekker bij was. Verder maakte ik een tomatensalade en skordalia, puree met knoflook en olijfolie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Kippengroentesoep met macaroni met ham en kaas
Vandaag zouden we eigenlijk niet thuis eten, maar uiteindelijk toch wel. Ik besloot om het makkelijk te houden en maakte twee familiegerechten. Als voorgerecht kippengroentesoep van mijn moeder en daarna macaroni met ham en kaas, altijd lekker.

Zaterdag Hapje eten bij het restaurant van Oriental
Vandaag gingen we eind van de middag naar Ikea en Oriental, de grote Chinese supermarkt in Den Haag Ypenburg. We besloten om daar een hapje te eten. Danjo nam nasi goreng met rode babi pangang en babi pangang spek, Phaedra nam bami met een eendenpannenkoekje, Emi bami met een lemper, Ferran rijst met babi ketjap en ik witte rijst met rendang en sambal goreng boontjes. Daarna deden we nog wat boodschapjes in de supermarkt.

Zondag Citroenkip met Chinese groenten en rijst
Vanavond een makkelijk recept van Bill Granger. We hadden kippendijfilet met vel en dat was echt heel erg lekker. Mals kippenvlees met een lekker korstje, mmm. De citroensaus was vrij heftig qua zurigheid dus die heb ik wat milder gemaakt met water en suiker. We vonden het erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA