Penne met kipdijfilet, champignons, spinazie en knoflookroomsaus

Dit gerecht hebben Danjo en ik voor het eerst gegeten in een een Italiaans restaurant in Praag, inmiddels jaren geleden. Het is één van onze favoriete pastagerechten geworden en de kids vinden het ook erg lekker.

Ingrediënten:
4 personen
300 g penne
300 g kipdijfilet, in kleine stukjes
400 g spinazie
250 g champignons, in plakjes
1 teen knoflook, uit de pers
100 ml kookroom
zout en peper
olijfolie
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer de spinazie hierin. Schep eventueel met een schuimspaan uit de pan in een vergiet, zodat je de penne in het overgebleven spinaziewater kan koken. Kook de penne ofwel in het spinaziewater of in gezouten kokend water gaar en bewaar bij het afgieten wat kookvocht. Bak ondertussen de kipdijfilet in een scheutje olijfolie rondom bruin en bestrooi met zout en peper. Doe er de champignons bij en bak op hoog vuur tot al het vocht is verdampt. Doe er de kookroom bij. Hak de uitgelekte spinazie zo fijn als je wil en doe ook bij de saus. Roer er de gare penne doorheen en maak eventueel wat smeuïger met wat kookvocht. Breng op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas.