Weekmenu week 9

Maandag Indonesische gehakttaart met veldsla en mandarijntjes
Vandaag kwam mijn lieve vriendin Bianca eten en omdat we vroeg naar de bios gingen had ik de dag ervoor al een hartige taart gemaakt. Dit recept maak ik wel vaker en heb ik ooit bij vrienden gegeten. Het is van de Albert Heijn. De nasikruiden geven het een extra lekkere smaak. Ik vind het altijd lekker om bij een hartige taart een salade met iets zoets te serveren.

Taart

Dinsdag Rucolastamppot met kipschnitzel en cranberries
Vandaag een gerecht van een receptenkaartje van de Lidl. Het viel ons een beetje tegen. We beseften dat we knolselderij lekker vinden, maar met mate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Spinazielasagne met spekjes
Vandaag ging ik samen met mijn vriendin Cindy en de kids iets leuks doen in de vakantie en had ik in de ochtend al ons avondeten voorbereid. Een lasagne met spekjes en spinazie, een recept uit het blad van de Jumbo. Ik maakte als extra laagje nog een snelle witte saus door creme fraîche met een handjevol Parmezaanse kaas te mengen, dat was wel lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Grillen op de bakplaat
De kids vinden het altijd een feest om te eten van de bakplaat. Vanavond hadden we rib-eye van de Keurslager, speklapjes, garnalen, courgette, champignons, paprika, uien, aardappeltjes en kruidenboter met stokbrood. Als verrassing had ik een toetjesbuffet met mini tompouces, mini chocoladesoesjes en mini donuts, het feest was compleet.

Grillen

Vrijdag Eten bij Cindy en Lex
Vanavond aten we bij Cindy en Lex. De kids aten eerst zelfgemaakte pizza’s en wij aten ondertussen ons voorgerecht dat door Lex was gemaakt; een lekkere rauwe tonijntartaar met venkel, lente-ui, olijfolie en sesamzaadjes. Daarna brachten we de kids naar bed en maakte ik krokante gnocchi met blauwe aderkaas, peer en rucola. Als toetje had ik ananas tarte tatin met Baileys-ijs gemaakt. Het was een heel gezellige avond.

Zaterdag Thai Fresh Express
Vandaag hebben we de hele dag bij mijn ouders ingepakt voor de verhuizing en waren de ouders van Danjo zo aardig om op de kids te passen, zodat we echt even konden doorpakken. Al met al waren we om 20.00u thuis en besloten we eten te bestellen. Er stond een nieuwe Thai tussen en wat was dat lekker! Het werd snel bezorgd en we waren verrast door de heerlijke smaken. Danjo had een éénpersoons budgetmenu waar hij voor 9,50 euro een milde rode curry met kipfilet, aardappel en kokosmelk kreeg. Hij werd verrast met knapperige groenten erbij met bloemkool en broccoli. Bij de eerste hap was hij meteen verkocht. Ik had een rode pittige curry met groenten en tahoe, ook superlekker. Dit wordt ons nieuwe vaste adresje als we zin hebben in Thais, echt super!
De foto’s zijn niet zo zuiver, omdat we graag snel wilden dooreten :-).

Zondag Pittige roerbak van garnalen, asperges en cashewnoten
Vandaag een makkelijk roerbakgerecht van Ching-He Huang. De porties zijn altijd aan de weinige kant, dus ik verraste de kids nog met een chocoladefondue die ik toevallig bij het opruimen tegen was gekomen. Dat was nog even smullen.