Weekmenu week 6

Maandag Pilav met kipgehaktballetjes en sperziebonen
Vandaag een receptje uit de Allerhande. Het kipgehakt heb ik zelfgemaakt, zodat ik het zelf kon kruiden. Dat heb ik gedaan door kipfilet fijn te maken en op smaak te brengen met zout en peper. Ze vielen in de smaak. Het was een lekker en simpel receptje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Gnocchi uit de oven met courgette en kip
Vandaag wederom een receptje uit de Allerhande. Ook heel makkelijk en je schuift alles in één bakblik in de oven. Een kind kan de was doen, dus perfect voor een avondje dat Danjo kookt, omdat hij het al druk genoeg heeft om zijn enige vrije dagje in de week. We hebben de rode pesto vervangen voor wat bruschettakruiden, zacht gemaakt door te mengen met water en daarna olie erdoorheen te doen. De kipfilet hebben we vervangen door kippendij.

Woensdag stoof van riblappen met bockbier en abrikozen, aardappelpuree en rode kool
Vandaag een receptje uit het blad van de Jumbo. Het stoofvlees was heerlijk vol van smaak en de abrikozen geven het samen met de ontbijtkoek een lekker zoetje.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Eten bij Bianca van Toko Menteng
Vandaag ben ik met Danjo uit lunchen geweest bij Ron Gastrobar Indonesia, waar ik een blog over heb geschreven. ’s Avonds at ik bij mijn lieve vriendin Bianca die me trakteerde op een maaltje van Toko Menteng. Ik heb niet zoveel besteld, omdat ik nog aardig vol zat van de lunch. Bij de thee had ze een proeverijtje van 3 soorten chocola met zout, konden we ze even keuren.

Vrijdag Visfilets met skordalia, rozemarijnolie en broccoli
Vandaag een recept uit mijn mooie Australische kookboek. Danjo had een mooi stuk skreifilet gehaald bij de Sligro. De skordalia viel ons wat tegen, die was erg glad en glibberig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Donburi, rauwe tonijn met sushirijst
Vandaag had ik geen zin om te koken en wilden Phae en Emi vis eten met rijst en courgette. Omdat Danjo dan toch naar de visboer ging besloten wij donburi met tonijntartaar te eten, één van onze favorieten. Een kom sushirijst met tonijntartaar op twee manieren, heerlijk! Toen de meiden hoorden dat wij dat gingen eten, hadden ze dat eigenlijk ook wel gewild. Weten we dat ook voor de volgende keer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Zelfgemaakte pita’s, Griekse salade en Griekse schouderkarbonades
Vandaag was ik niet zo fit, maar deed ik toch mijn best om zelf pita’s te maken en hebben we die gegeten met een lekkere frisse goed gevulde salade en lekker gegrilde schouderkarbonades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA