Spaghetti met garnalen van Jamie

Dit pasta-recept komt uit het boek Jamie’s Italie, alleen is het recept oorspronkelijk met inktvis, maar die heb ik vervangen door garnalen.

Ingrediënten:
4 personen
250 g spaghetti
500 g garnalen, gepeld en ontdarmd
1 venkelknol, in kleine stukjes, venkeltopjes apart gehouden
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
2 theel. venkelzaadjes gestampt in een vijzel
1 groot glas witte droge wijn
peterselie
olijfolie
zout en peper

Bereiding:
Bak de garnalen in wat olijfolie rondom bruin en gaar en leg ze apart. Doe een eetlepel olijfolie in dezelfde pan en bak er ca. 10 minuten de venkel, knoflook en venkelzaadjes in. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Zet het vuur van de venkel hoog en doe het glas witte wijn bij de venkel en laat verdampen. Roer er de garnalen door en laat doorwarmen. Schep de uitgelekte spaghetti erdoor en hou wat kookvocht apart, om het eventueel losser te maken. Breng op smaak er strooi de fijngesneden venkeltopjes en wat peterselie er overheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA